![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Kaburga Kebap
MALZEMELER 1 kg kuzu fileto 1 tatlı kaşığı salça 1 ad orta boy kuru soğan 3 diş sarımsak 5 gr karabiber 5 gr kimyon 20 gr acı pul biber 1/2 limon suyu(yarım) 10 gr tuz 4/1 çay bardağı sıvı yağ HAZIRLANIŞI Filetolar dövülmemiş pirzola şeklinde hazırlanır. Soğanlar ince şekilde doğranır(ufak ufak)sarımsaklar dövülüp baharatlar ve salça ile karıştırılıp sıvı yağ ve limon suyu etle birlikte harman edilir, 4 saat dinlendirilr ve ızgarada kömür ateşinde pişirilir. Firinda Patlican Kebabi MALZEMELER 500 gr orta yağlı koyun kıyması 1 kg orta boy patlıcan 1 kg domates 2 soğan 4-5 tane yeşil biber tuz, karabiber, kırmızı biber 1 çay bardağı sıvı yağ 2-3 diş sarmısak HAZIRLANIŞI 1 tane soğanı ve sarmısakları rendeleyin. Buna kıymayı, tuzu karabiberi ve kırmızı biberi de ekleyin. Güzelce yoğurun, elde ettiğiniz köfte hamurunu 1 saat dolapta bekletin. Patlıcanları kalın halkalar halinde kati ve acısının gitmesi icin tuzlu suda bekletin. Köftelerden koz büyüklüğünde parçalar alarak 2 patlıcan halkasının arasına yerleştirin, ve bu islemi tüm malzemeye uygulayın. Eğer 5 patlıcan kullandıysanız arasında köfte olan 5 patlıcan elde edersiniz. Bu köfteli patlıcanların arasından malzemenin dağılmaması icin cöp şişler gecirin. Ve tepsiye yerleştirin. Domateslerin kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın, buna doğranmış bir soganı da ekleyin ve patlıcanları üzerine dökün. Yesil biberleri de patlıcanların üzerine ek edin. En son olarakta sıvıyağı tepsiye dökün ve 300 derecede 45 dakika pişirin ve bulgur pilavı ile servis yapın. Çömlek Kebabı MALZEMELER 1 kg koyun eti 250 gr yeşil biber 1 baş sarımsak 1 kg domates kararınca tuz HAZIRLANIŞI Yüksek ateşte eti kavurun ve sonra biberi ve sarımsağı ek edin. 5 dakika kadar bekledikten sonra diğer malzemeleri ek edin. Etler pişene kadar ağzını kapatın. Pişme süresi ortalama 45 dakikadır. Tepsi kebabı MALZEMELER 500 gr az yağlı kıyma 1 demet maydanoz 1 tane kuru soğan 2 su bardağı su 1 kaşık salça 4 diş sarımsak 2 tane domates 5 tane sivri biber kimyon karabiber pul biber tuz yarım çay bardağı sıvı yağ HAZIRLANIŞI Tepsinin içine kıymayı koyup üzerine ince kıyılmış maydanoz, doğranmış soğan ve sarımsak ile sıvı yağ, baharatlar ve tuz ekleyin, iyice yoğurun. Tepsiye yayın, üzerine eritilmiş salça dökün, daha sonra domates ve biberle üzerini süsleyip fırın da 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Kremalı Tas Kebap MALZEMELER 1 kg kuşbaşı dana eti 80 gr tereyağ (veya mısırözü yağı) 1.5 kg taze krema 2 çorba kaşığı un tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Küçük parçalar halinde kesilmiş kuşbaşı eti, tereyağıyla birlikte tencereye koyup orta hararetteki ateşe yerleştirin. Tuz ve karabiberi ek edip, sık sık kanştırarak pişirin. 10-15 dakika sonra, az suyla karıştırdığınız unu ete katın. Bir süre daha unla pişirdikten sonra kremayı ek edin. İyice kanştırdıktan sonra kısık ateşte pişıneye bırakın. Piştikten sonra servis tabağına koyup, üzerini ince kıyılmış maydanoz veya ince kıyılmış sarmısakla süsleyip yanında haşlanmış patatesle servis yapabilirsiniz. Bolu Orman Kebabı MALZEMELER 1 kg kemiksiz kuzu eti 1 çorba kaşığı yağ 1 tatlı kaşığı kekik 1 baş soğan 1 bardak su 1 tatlı kaşığı tuz mantar malzemesi : 1 kg Kanlıca mantarı 1 çorba kaşığı tereyağ 1 tane küçük soğan 1/2 demet maydanoz karabiber,tuz 1/2 tane limon HAZIRLANIŞI Yağı hafifçe eritip, ince doğranmış soğanı 2-3 dakika çevirin. Sonra etleri ek edin, önce hızlı ateşte çevirin sonra altını kısın. 1 bardak ılık suyu da ekleyin ve etler suyunu çekince tuz, kekik ve karabiber ekleyin. Pişen etleri bir tepsiye yada borcama alın. Aşağıdaki tarife göre hazırlanmış mantarları etlerin üzerine dökün. İnce kıyılmış maydanoz serpin. Sıcakkek servis yapın. Mantarın hazırlanışı : Mantarların saplarını kesin, bol suda yıkayıp, süzün. Daha sonra kaynayan tuzlu ve içine limon sıkılmış suya atıp beş dakika kadar haşladıktan sonra tekrar süzün. Mantarları dörde bölüp,bir tencerede haifçe kızdırdığınız tereyağına katın. Bir dakika sote edip, tuz ve biberi ek edin ve 5-6 dakika kanştırarak kavurun Örtülü Kebap MALZEMELER 5 su bardağı pişmiş et (sosu ile beraber) 3/4 su bardağı soğuk patates püresi 1/4 su bardağı süt (ya da su) 2 çay kaşığı kabartma tozu 1/2 yanm çay kaşığı tuz 1/3 su bardağı margarin 1.5 su bardağı un HAZIRLANIŞI Fırını yüksek derecede ısıtın. Un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Margarini bezelye iriliğinde doğrayın, patates püresi ile karıştırıp, karışıma katın. Buna su veya süt ek edip, karıştırın. Hafif unlanmış bir tahta üzerinde hamuru yaklaşık 1.5 cm kalınlığında açın. Hamurun çapının eti koyacağınız kasenin ağzını örtecek kadar geniş olmasına dikkat edin. Buharın çıkabilmesi için hamurun üzerinde birkaç küçük delik açın. Eti ısıtıp kaseye boşaltın. Üzerine önceden açtığınız, patatesli hamuru örtün. 20-25 dakika fırında pişirin. AFİYET OLSUN |