![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
italyan mutfagindan lazanya size
Malzemeler 300 gr. lazanya 1 tane sogan 2 tane orta boy havuç 3 çorba kasigi zeytinyagi 300 gr. kiyma 4 Tane domates 1 çorba kasigi domates salçasi 3 dis sarmisak 4 Tane defne yapragi 200 gr. dilpeyniri Besamel sos için: 2 çorba kasigi un 2 çorba kasiig tereyagi 1,5 su bardagi süt Tuz karabiber Yapilis Tarifi Sogani ince dograyin. Havuçlari rendeleyin. Sogani zeytinyaginda kavurun. Sarardiktan sonra rendelenmis havucu ek edip birkaç dakika kavurun. Kiymayi ekleyin, orta ateste kavurmaya devam edin. Kiyma kavrulunca küp seklinde küçük dogranmis domates ve birkaç parçaya kesilmis sarmisagi ek edin. Tuz serpin, ara sira karistirarak tencerenin kapagi kapali olarak domatesin pismesini bekleyin. Atesten almadan birkaç dakika önce defne yapraklarini ek edin. Lazanyayi tuzlu kaynar suda haslayin. Besamel sos için, unu tereyaginda kavurun. Sararinca sütü ekleyin tahta kasikla sürekli karistirarak, orta ateste pisirin. Tuz ve karabiber serpin. Yaglanmis dikdörtgen bir tepsiye haslanmis lazanyalari üst üste gelmemesine dikkat ederek bir sira halinde dizin. Üzerine birkaç kasik besamel sos yayin. Hazirladiginiz domatesli kiymali sosun bir kismini, içinden defne yapraklarini çikarttiktan sonra lazanyalarin üzerine yayin. Üzerine küçük küp seklinde dogranmis dilpeyniri koyun. Malzemenin üzerine bir kat daha lazanya yerlestirin. Ayni islemi tüm malzeme bitinceye kadar sürdürün. En üste besamel sos yayip, rendelenmis dilpeyniri serpin. Kiymali lazanyayi önceden isitilmis 200 radde firinda yaklasik 25 dakika pisirin. Firindan çikardiktan sonra bir kaç dakika dinlendirip, servis yapin. Afiyet olsun... |