![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
5 tavuk budu
1/2 bayat ekmek içi 2-3 diş sarımsak 2 bardak süt 150 gram koz tereyağı kırmızı biber 1 soğan 1 havuç 1 defne yaprağı adet karabiber tuz Yapılışı Tavuk butlarını temizleyip yıkayın. Ayıklanmış soğan, kazınıp yıkanmış havuç, defne yaprağı ve adet karabiberlerle beraber bir tencereye alın. Yeterince tuz ve su ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sosu için ekmek içi, sütü, dövülmüş koz ve sarımsağı karıştırın. Butları didikleyerek bir kaba alın. Üzerine sıcak sostan gezdirin. Tereyağını kaçük bir tavada kızdırın. içine kırmızı biber katın. Birkaç defa karıştırın. Tavuğun üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın. Daha hafif olması için dilerseniz tavuk budu yerine bütün tavuk da kullanabilirsiniz. Sos için mutfak robotu kullanırsanız daha pratik olur ancak cevizleri çok inceltmemeye özen gösterin. |