![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
İÇ PİLAV
Malzemeler : 2 bardak pirinç 3 bardak su veya et suyu 7 çorba kaşığı margarin 1 tane orta boy soğan 1/2 çorba kaşığı toz şeker 1/4 kuzu ciğeri yada 2 koyun böbreği 1 çorba kaşığı şam fıstığı 2 çorba kaşığı kuş üzümü 1 demet dereotu Tarçın Yenibahar Karabiber Tuz Hazırlanışı : Kuzu ciğerinin zarını soyup küçük parçalara doğrayın. Soğanı soyup doğrayın. İçinde kızdırılmış 2 çorba kaşığı margarin olan tavaya kuzu ciğeri yada koyun böbreğini ek ederek, az pembeleşinceye kadar arada bir karıştırarak sote edin ve ateşten alarak pilava kullanmak üzere bir tarafa bırakın. Sonra bir tencereye 5 çorba kaşığı margarin, çam fıstığı ve küçük doğranmış soğan koyarak, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra bunlara pirinci ek ederek kuvvetlice ateşte durmadan karıştırmak suretiyle 10 dakika kavurun. Sonra da pirinçlere, sırasıyle karabiber, tarçın, 3 bardak su, ayıklanmış kuş üzümü, tuz, toz şeker ek ederek tencerenin kapağını kapatarak pirinç suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra da orta kuvvetteki ateşte pişirin. Suyunu çekince kıyılmış demet dereotu ile sote edilmiş ciğerleri yağ ile beraber katın ve yarım saat kadar dinlendirip karıştırdıktan sonra servis yapın. |