![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler :
1 baş soğan 1 tane havuç 1 çorba kaşığı tuz 1 tane orta boy tavuk 12 su bardağı su ------------------------------------------------- Hazırlanışı : Bir tencereye suyu koyun. Orta büyüklükte bir soğanın kabuklarını soyun, üstünü temizlediğiniz havucu ek edin. Tüylerini yolup, içini temizledikten sonra, harlı ateşte tütsüleyip, yıkadığınız tavuğu ek edin. Tuzunu katın, tencere kapağı açık vaziyette ateşe koyun. Su ısındığında suyun üzerinde beliren köpükleri delikli bir kepçe yardımı ile alıp atın. Daha sonra tencerenin kapağını örtün. Tavuk iyice yumuşayıncaya dek 2-2.5 saat kaynatın. Tavuk piştikten sonra bir tabağa koyun ve tenceredeki suyu ince delikli bir süzgeçten geçirin. Böylelikle yaklaşık 8 su bardağı su elde edeceksiniz, eğer su miktarı bundan daha çok ise bir süre daha kaynatıp su miktarını azaltın. |