Forumbulteni.Com     forum  

Geri Git   Forumbulteni.Com > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 11.Nisan.2019, 21:29
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Etli Lahana Dolması

Malzemeler:
1 Kglık bir lahana
1/2 Kg orta yağlı kıyma
2 Adet soğan
2-3 Çorba kaşığı pirinç
1 Çorba kaşığı salça
2 Tatlı kaşığı nane
1 Çay kaşığı karabiber
Tuz

Hazırlanışı:

Lahanın yapraklarını yırtmadan ayırın.
Yıkayıp,her seferinde 1-2 adet olmak üzere kaynar tuzlu suya atın,tencerenin kapağını kapatın ve 1-2 dakika haşlayın.
Delikli kepçeyle çıkarıp,bir kenara alın ve bütün lahanaları bu şekilde bitirin.
Yaprakları damarlı kısımlarından sarılabilecek büyüklükte ayırın.
Harcı için rendelenmiş soğana salça,pirinç,kıyma,tuz ve karabiber koyup güzelce karıştırın.
Nane serpiştirin ve içine lahananın haşlama suyundan yarım fincan kadar dökün.
Yayvan bir tencerenin dibine lahananın katı kısımlarını yerleştirin.
Lahana yapraklarını avcunuzun içine açın,hazırladığınız harçtan bir miktar koyun ve sarın.
Tencereye sıralayın,üzerine yeterince su koyun ve kapağını kapatın.
Lahanalar ve pirinçler yumuşayana dek pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
NOT: Nane yerine maydanoz da kullanabilirsiniz.
Eğer lahana yapraklarını avucunuzun içinde saramıyorsanız,düz bir zemin üzerinde de sarabilirsiniz.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
dolması, etli, lahana


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:04.


mersin escort alanya eskort