![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler:
4 Adet patlıcan 4 Su bardağı et suyu 5-6 Adet domates 10-12 Adet mantar 1 Çorba kaşığı tereyağı 4-5 Dal taze soğan 2 Diş sarımsak 5 Çorba kaşığı domates püresi Tuz, karabiber Hazırlanışı: Patlıcanları yıkayıp, uzunlamasına ikiye bölün. İçlerini sebze oyacağı yardımıyla çıkarıp, 1 su bardağı et suyunda 10 dakika haşlayın. Domates, mantar ve patlıcan içlerini küçük küçük doğrayın. Tereyağını eritip ince kıyılmış taze soğan ve sarımsağı kavurun. Doğradığınız sebzelerle beraber tuz, karabiber ve kalan et suyunu ekleyip pişirin. Domates püresini ek edip, 5 dakika daha pişirin. Haşlanmış patlıcanları, sebzeli içle doldurup 5-10 dakika fırınlayın. Domates dilimleri ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın. |