![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler:
150 gr taze karides (orta boy) 1 demet roka 1 diş sarmısak 1 kahve fincanı koz içi 2 çorba kaşığı zeytinyağı Sirke (Tercihan balsamic sirke) Tuz, karabiber (limon rendesi) Rokaları saplarını ayıklayın ve büyük yapraklar haline getirerek yıkayın. (Yapraklar çok büyükse ikiye bölünebilir.) Suyunun iyice süzülmesi için süzgüde bırakın. Karidesleri önce yıkayıp, sonra haşlamadan çiğ olarak kafasını ayırıp kuyruk tarafının kabuklarını çıkarın. Zor gibi görünmesine rağmen çok kolayca yapılabilmektedir. (Çiğ olarak sote etmedeki amaç haşlarken suya geçen bütün lezzeti salatada tutabilmektir.) Eğer bu yöntem zor gelirse karidesleri limonlu tuzla suda 7 dakika haşlayarak kabuklarını soyun. Soyulmuş karidesleri limon kabuğu rendesi, karabiber, sirke ve tuz ile harman edin. Sarmısakları mümkün olduğunca küçük doğrayın veya presten geçirin. Baharat harmanlı karidesleri az zeytinyağlı tavada renk değiştirene kadar sote edin. Fazla ateşte tutup karidesleri kurutmayın. Tavadaki karidesleri servis tabağına muntazam yerleştirilmiş rokaların üzerine yayın. Üzerine taze kırılmış karabiber ve ince kıyılmış cevizler serperek. Soğuk olarak servis yapın. Katkılarından dolayı Sn. Ayfer Münih'e Teşekkür Ederiz. |