Forumbulteni.Com     forum  

Geri Git   Forumbulteni.Com > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 11.Nisan.2019, 21:29
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Karidesli Roka Salatası

Malzemeler:

150 gr taze karides (orta boy)

1 demet roka

1 diş sarmısak

1 kahve fincanı koz içi

2 çorba kaşığı zeytinyağı

Sirke (Tercihan balsamic sirke)

Tuz, karabiber (limon rendesi)

Rokaları saplarını ayıklayın ve büyük yapraklar haline getirerek yıkayın. (Yapraklar çok büyükse ikiye bölünebilir.) Suyunun iyice süzülmesi için süzgüde bırakın.
Karidesleri önce yıkayıp, sonra haşlamadan çiğ olarak kafasını ayırıp kuyruk tarafının kabuklarını çıkarın. Zor gibi görünmesine rağmen çok kolayca yapılabilmektedir. (Çiğ olarak sote etmedeki amaç haşlarken suya geçen bütün lezzeti salatada tutabilmektir.)
Eğer bu yöntem zor gelirse karidesleri limonlu tuzla suda 7 dakika haşlayarak kabuklarını soyun. Soyulmuş karidesleri limon kabuğu rendesi, karabiber, sirke ve tuz ile harman edin. Sarmısakları mümkün olduğunca küçük doğrayın veya presten geçirin.
Baharat harmanlı karidesleri az zeytinyağlı tavada renk değiştirene kadar sote edin. Fazla ateşte tutup karidesleri kurutmayın.
Tavadaki karidesleri servis tabağına muntazam yerleştirilmiş rokaların üzerine yayın. Üzerine taze kırılmış karabiber ve ince kıyılmış cevizler serperek. Soğuk olarak servis yapın.

Katkılarından dolayı Sn. Ayfer Münih'e Teşekkür Ederiz.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
karidesli, roka, salatası


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:34.


mersin escort alanya eskort