![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Badem Çorbası
Malzemeler Süre 40 dk. Kaç Kişilik 4 Yöntem 2 Çorba kaşığı tereyağı 3 Çorba kaşığı un 2 Çorba kaşığı süt 2 Su bardağı et suyu 1 Su bardağı dövülmüş toz badem 1 Adet yumurta sarısı 1 Adet limon suyu 1 Çorba kaşığı kırmızıbiber, Tuz Süslemek için : Badem Hazırlanışı Tereyağından yarım çorba kaşığı ayırın. Yağı tencereye alın ve 3 çorba kaşığı un ile beraber kavurun. Toz bademi ek edin. Birkaçkez çevirip, yavaş yavaş 2 su bardağı soğuk et suyunu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvama gelene dek karıştırın. 2 Su bardağı sütü ek edin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Bu arada limon suyunu, yumurta sarısı ile çırpın. Çorbadan bir kepçe alıp, karışımı ılıtın. Bunu da yavaş yavaş çorbaya ekleyin. 1-2 Taşık kaynatın. Tencereyi ocaktan alın. Tencereyi ocaktan alın. Artan yarım çorba kaşığı tereyağıyla 1 çorba kaşığı kırmızı tozbiberi kızdırın. Çorbanın üzerine gezdirin. Bademle süsleyip, servis yapın. |