![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
MALZEMELER
¤ 500 gr küçük şalgam ¤ Tuz ¤ 25 gr margarin veya tereyağı ¤ 1 küçük soğan, iyice rendelenmiş ¤ 2 çay kaşığı köri ¤ 600 ml tavuk suyu ¤ 1 çay kaşığı şeker ¤ Yarım limonun suyu ¤ Taze öğütülmüş karabiber ¤ 150 ml krema ¤ 1 aş kaşığı ince kıyılmış maydanoz (Süslemek için) HAZIRLANIŞI Şalgamları tuzlu kaynar suya atarak 3 dakika haşlayıp, süzün. Bir tencerede margarini eritip, soğanla beraber şalgamları ekleyin. Tencerenin kapağım kapatıp, ağır ateşte 5 dakika pişirin. (Arada sırada tencereyi, sebzelerin birbirine yapışmaması için, sallayın.) Köriyi ve tavuk suyunu ekleyin. Şekeri ve limon suyunu katıp, tuz ve biberini ek edin. Tencerenin kapağını kapatıp, ağır ateşte şalgamlar yumuşayıncaya kadar 10 dakika pişirin. Şalgamları bir süzgeçten ezerek geçirin veya soğuttuktan sonra blendar´da püre haline getirin. Şalgam püresini yine tencereye aktarıp iyice ısıtın. Kaselere koyduktan sonra her birine kremayı ek edip karıştırın ve maydanozla süsleyin. Öneri :Köri´nin tadım daha güçlü istiyorsanız, 3-4 çay kaşığı kullanabilirsiniz |