![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
MALZEMELER
¤ 2 demet Turp (yaprakları ile) ¤ 2 adet Pırasa ¤ ½ su bardağı Krema ¤ 4 su bardağı Tavuk Suyu ¤ 2 aş kaşığı Zeytinyağı ¤ Bir kaç sap kıyılmış Maydanoz ¤ Tuz ¤ Karabiber HAZIRLANIŞI Pırasa turp ve yapraklarını yıkayıp, ince ince kıyın ve hepsini zeytinyağında hafifçe sararana kadar çevirin. Üzerine sıcak tavuk suyunu ek edin. 5 dakika kadar pişirin. Hepsini mikserden geçirin ve ince süzgeçte süzün. Tuzunu ve biberini koyup, ısıtın ve servisten önce kremayla karıştırın. Üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyin |