![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
ANTEP KEBABI
GEREKLİ MALZEME Yarım kilo karışık dana ve koyun kıyması 2 baş sogan 3 tane domates 3 tane yeşil biber Bolca kırmızı toz biber (acı) Yeterince tuz. YAPILIŞI 1. Kıyma, tuz ve acı toz kırmızı biberle iyice yogrulur 2. Bu kıymadan cevizden irice parçalar alıp, uzun köfteler haline getirilir. Sonra bunların her biri birer şişe geçirilip, eller ısıtılarak şişte iyice sıkıştırılır ve parmaklarla yassıtılır. 3. Mangal veya ızgara üzerinde şişlerin iki tarafı da pişirilir. Taze pide, şişler pişerken üzerine kapamak suretiyle ısıtılır, iki pide arasına üzerinden bastırılarak köfteler şişlerden çekilir. 4.Domates, yeşil biber ve ince, halka halka dogranmış sogan ile maydanoz tabakların kenarına konarak servis yapılır. NOT: Bu şiş kebabının kıyması elde iki bıçak ile kıyılırsa kebap daha lezzetli olur. Fakat bu kıymayı bu şekilde yapmak birazda el alışkanlıgı ve beceri ister. Bir de kıyma kıyılırken içerisine kuyruk yagı da katılabilir. |