Forumbulteni.Com     forum  

Geri Git   Forumbulteni.Com > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 11.Nisan.2019, 21:30
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Et yemekLeri

ANTEP KEBABI

GEREKLİ MALZEME

Yarım kilo karışık dana ve koyun kıyması
2 baş sogan
3 tane domates
3 tane yeşil biber
Bolca kırmızı toz biber (acı)
Yeterince tuz.

YAPILIŞI

1. Kıyma, tuz ve acı toz kırmızı biberle iyice yogrulur
2. Bu kıymadan cevizden irice parçalar alıp, uzun köfteler haline getirilir. Sonra bunların her biri birer şişe geçirilip, eller ısıtılarak şişte iyice sıkıştırılır ve parmaklarla yassıtılır.
3. Mangal veya ızgara üzerinde şişlerin iki tarafı da pişirilir. Taze pide, şişler pişerken üzerine kapamak suretiyle ısıtılır, iki pide arasına üzerinden bastırılarak köfteler şişlerden çekilir.
4.Domates, yeşil biber ve ince, halka halka dogranmış sogan ile maydanoz tabakların kenarına konarak servis yapılır.

NOT:
Bu şiş kebabının kıyması elde iki bıçak ile kıyılırsa kebap daha lezzetli olur. Fakat bu kıymayı bu şekilde yapmak birazda el alışkanlıgı ve beceri ister. Bir de kıyma kıyılırken içerisine kuyruk yagı da katılabilir.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
yemekleri


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:02.


mersin escort alanya eskort