![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler:
2 Adet patlıcan 2 Adet kabak 2 Adet patates 2 Adet domates 3-4 Adet sivribiber 2-3 Diş sarımsak Yarım demet maydanoz Kırmızı pulbiber 2-3 Su bardağı sıvıyağ (kızartmak için) Tuz Hazırlanışı: Kabak, patlıcan ve patatesi küçük küp şeklinde doğrayın. Bir tavada sıvıyağı kızdırıp sırayla sebzeleri kızartın ve bir kenarda bekletin. Domatesi rendeleyin, sarımsağı ince kıyın, sivribiber ve naydanozu ince ince doğrayın. Küçük bir tavada 1 aş kaşığı sıvıyağı kızdırıp sarımsak, maydanoz, domates, sivribiber, tuz ve pulbiberi ek edin. Kısık ateşte sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kızarttığınız sebzeleri derin bir servis tabağına alın. Üzerini hazırladığınız domates sosu ile kaplayın. maydanoz ile süsleyerek servis yapın. |