![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler.
250 gr. lazanya 1,5 kilo patlıcan 100 gr. salam veya haşlanmış tavuk 1 diş sarımsak 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 kepçe sıcak su 1 çay kaşığı kekik 300 gr. lor peyniri yada krem peynir Yaklaşık 1,5 su bardağı süt 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi 4-5 tane domates 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı küp doğranmış dil peyniri 3-4 dal dereotu 1 çorba kaşığı köri Tuz Yapılışı: Lazanyayı paket üzerindeki tanım gibi haşlayın. Patlıcanları soyup, küçük küpler halinde doğrayın. Salamları küp küp kesin. Sarımsağı ezip, salamlarla beraber 2 çorba kaşığı zeytinyağında sote edin. Patlıcanları ekleyip, karıştırarak kavurun. 1 kepçe sıcak su, kekik ve tuzu ek edip, kısık ateşte 15-20 dk. pişirin. Lor peyniri, süt, köri ve kaşar peynirinin yarısını krema kıv****** gelinceye kadar mikserle çırpın. Domatesleri ince ince dilimleyin. Fırını 160 dereceye ayarlayın. Yağlanmış fırın kalıbına bir kat lazanya yayın. Üzerine peynirli karışımdan sürüp, domates dilimleriyle kaplayın. Kalan kaşar peynirinin yarısını ve patlıcanı yayıp, üstünü lazanya dilimi ile kapatın. Malzeme bitinceye kadar sıralama işlemini aynı şekilde uygulayın. En üstü domates dilimleriyle tamamlayıp, dil peyniri ve minik doğranmış tereyağı serpiştirin. Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında 30 dk. pişirin. Üzerini iri doğranmış dereotu ile süsleyip, servis yapın. |