Forumbulteni.Com     forum  

Geri Git   Forumbulteni.Com > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 11.Nisan.2019, 21:31
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Kabuklu Pirinçli İspanyol Pilavı

Malzeme Listesi
-2 su bardağı kepekli, kabuklu pirinç (yabani pirinç ya da tam pirinç de denir)
-1 tane orta boy kuru soğan
-2 diş sarımsak
-1 tane kırmızı dolmalık biber
-1 tane yeşil dolmalık biber
-2 aş kaşığı zeytinyağı
-1 aş kaşığı domates salçası
-4 su bardağı et ya da tavuk suyu
-1 çay kaşığı tuz, karabiber
-1-2 çay kaşığı toz kişniş (isteğe bağlı)
-4 aş kaşığı Benefiber


Hazırlanışı
-Açık kahverengi, kepekli kabuklu pirinci bol suyla yıkayıp süzün.
-Orta boy bir tencereye 10 su bardağı su ve 1 çay kaşığı tuz koyup kaynamaya bırakın.
-Pirinci kaynayan suya aktarıp karıştırın. Su yine kaynamaya başlayınca ocağın altını biraz kısıp, pirinç iyice yumuşayıncaya kadar en az 40 dakika haşlayıp süzün ve bir kenarda bekletin. (Bu pirinç normal pirinçten çok daha uzun sürede piştiği için önceden haşlanmalıdır.)
-Yeşil ve kırmızı dolmalık biberlerin saplarını kesip tohumlarını ayıkladıktan sonra uzunlamasına şeritler oluşturacak şekilde dilimleyin. Bu şeritleri de tavla zarı formunda küçük küçük doğrayın. Soğanı ve sarımsakları incecik yemeklik doğrayın.
-Diğer taraftan, zeytinyağı, sarımsak ve soğanları geniş bir pilav tenceresine koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 1-2 dakika kavurun.
-Biberleri ve salçayı ek edip yine sık sık karıştırarak 4-5 dakika daha kavurun. Haşlayıp, soğuk suyla yıkayıp süzdüğünüz pirinci aktarıp, tuz ve karabiberi serpin.
-Sıcak et ya da tavuk suyunu da tencereye aktarıp yine karıştırdıktan sonra pilavı orta ısılı ateşte, suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin.
-Suyunu çeken pilavın altını iyice kısıp, tencerenin kapağını açın Benefiber'i ve isterseniz kişnişi ek ederek tencerenin kapağını yine kapatın. Pilavı kısık ateşte 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. 20-30 dakika dinlendirdikten sonra karıştırarak servise sunun.

Porsiyon değerleri: Kalori 266 kcl - Toplam yağ:11 g - lif: 6 g
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
kabuklu, pilavı, pirinçli, İspanyol


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:49.


mersin escort alanya eskort