![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
MALZEMELER
Hamuru için; 2 aş kaşığı kuru maya 6 su bardağı un 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 3 tane yumurta 1 su bardağı ılık süt 1 çay kaşığı tuz İç harcı için; 3 tane kurutulmuş kırmızı biber 6 dal taze soğan 2 tane haşlanmış patates Yarım demet dereotu Yarım su bardağı kara zeytin Yarım su bardağı ak peynir HAZIRLANIŞI Kuru biberi ılık suda bekletin. Bir kabın içinde ılık sütle mayayı eritin. Süt, yumurta, yoğurt, sıvıyağ, tuz ve un koyun. Yoğurup yumuşak bir hamur tutun. Hamuru üstü kapalı olarak en az 30 dakika dinlendirin. İyice yıkadığınız yeşil soğanları ayıklayıp, ince ince kıyın. Ak peyniri rendeleyin. Kırmızı biberi doğrayın. Haşlanmış patatesi küp küp doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Bütün bu malzemeleri hafifçe karıştırın. |