![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Biberli Kuzu Kızartma
Malzemeler 500 gr. kuzu bonfile 1 tane sarı dolmalık biber 1 tane kırmızı dolmalık biber 6 tane yeşil soğan 2 dişsarmısak 1 çay bardağı et suyu 1 limonun suyu 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu 1 tatlı kaşığı pul biber 2 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber Yemeğin Tarifi Kuzu bonfileyi şerit şeklinde kesin. Tuz, karabiber, limon suyu, pul biber ve eti bir kasede karıştırıp, kasenin ağzını hava almayacak şekilde kapatın. Eti buzdolabında 30 dakika bekletin. Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp, ince şerit şeklinde doğrayın. Taze soğanları ince kıyın. Sıvı yağı bir tavada kızdırın. Kişniş tohumlarını koyup 30 saniye kavurduktan sonra eti ek edip hızlı ateşte 1 dakika kavurun. Doğranmış biber ve ince kıyılmış sarımsağı da ek edip, biber hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak et suyunu ek edip 1 dakika kaynatın. Ateşin altını kısıp et suyunu çekinceye kadar, yaklaşık 5 dakika daha pişirin. Biberli kuzu bonfileyi, yanında spagetti ile servis yapın. |