![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]() Malzemeler 500 gr ahtapot 3 diş sarmısak 1 kahve fincanı ak şarap 1/2 kahve fincanı zeytinyağı 1 limonun suyu 1 demet maydanoz 5 tane taze soğan 10 tane kara zeytin Tuz, karabiber Kiraz domates Yemeğin Tarifi Ahtapotu temizlenmiş ya da dondurulmuş olarak alın. Ahtapotu 1 diş sarımsak ve 4 sap maydanozla beraber bir tencereye koyun. Üzerini kaplayacak kadar su ek edin. Ahtapot iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.Haşlanmış ahtapotu küçük doğrayın. Salata kasesine koyup, üzerine ak şarap gezdirin. Sosunu hazırlamak için, zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş 2 diş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırın. Ahtapot salatasının üzerine ince kıyılmış taze soğan ve maydanoz serpip, ince kesilmiş limon kabuğu, zeytin ve ikiye bölünmüş kiraz domateslerle süsleyin. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip, servis yapın. |