![]() |
![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
MALZEMELER
Armut sosu için: 3 tane orta boy yumuşamış armut Mus için lüzumlu olan malzemeler: 250 gr hazır çiğ krema (hazır, kutu içinde satılıyor) 3 tane yumurta 130 gr şeker 125 gr lor peyniri 1 tatlı kaşığı tarçın 1 tane limon kabuğu rendesi HAZIRLANIŞI Derin bir karıştırma kabının içinde önce şeker ve yumurtayı, 1-2 dakika kadar mikserin hızlı devriyle çırpalım. Mikser yoksa çatalla biraz daha uzun süre, 2-3 dakika çırpmamız gerekecektir. Sonra üzerine kremayı, lor peynirini ekleyip, tekrar iyice karıştıralım. En son olarak tarçın ve limon kabuğu rendesini ekleyerek, tüm malzemeler birbiriyle iyice özleşene kadar karıştırmaya devam edelim. Koyu boza kıvamındaki akıcı harcımızı, içine buzdolabı poşeti veya strech film serilmiş küçük kaselere yerleştirelim. Şimdi de bu kaseleri bir gece kadar bekletelim. Böylece mus kendini toparlayıp, kalıbın şeklini alacaktır. Musu servis yapacağımız vakit bir tabağın üzerine aksi çevirelim. Üstünde kalan naylonu çıkarıp atalım. Öte yandan sosumuz için armutları soyup, ayıklayalım ve bir robot ya da blenderın içinde iyice, püre oluncaya kadar çekelim. Sonra da musların üzerine birer aş kaşığı ölçüsüyle paylaştıralım. İsterseniz taze bir nane yaprağını da mus tepeciğinin üstüne yerleştirip öyle servise sunalım. |