![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Sağlık uzmanlarına göre vücudun esas gereksinimleri meyve ve sebzelerde saklı. İşte uzmanların özellikle tavsiye ettiği faydalı yiyecekler ve çare oldukları hastalıklar
İncir: Bağırsakları çalıştırır, enerji verir. Cinsel güce yardımcıdır. Elma: Böbreklerin temizlenmesine, sindirim rahatsızlıklarının denetim edilmesine yardım eder. Kayisi: Kan yapıcıdır. Güzel bir ten ve saça müspet etkisi vardır. Kanserin önlenmesinde yardım eden iyi bir ka-rotenoid kaynağıdır. Muz: Kalbe ve kas sistemine yararlıdır. Yorgunluğa ve ishale birebirdir. Vişne: Mineral ve vitamin deposudur. Koyu renkli vişneler, açık renklilere oranla daha çok mineral içerir. Greyfurt: Sindirimi uyarır. Diş etlerinin kanamasını azaltır, soğuk algınlığına iyi gelir. Lifleriyle yenirse, kolesterolü düşürür. Portakal: Soğuk algınlığı, grip, incinme, yürek hastalığı ve felçten korunmaya yardım eder. Mandalina: Enfeksiyonlarla savaşmayı kolaylaştırır. Üzüm: Böbreklerin çalışmasını uyarıp yürek atışını düzenler. Karaciğeri temizler. Siyah üzüm kabukları ve çekirdekleriyle yenirse hücre yenileyicidir. Kavun: Endişe ve uykusuzluğa iyi gelir. Bağırsak ve ten kanserine karşı Amerikan Kanser Topluluğu'nca tavsiye edilmiştir. Karpuz: Kabuğundaki çinko iktidarsızlığa iyi gelir. Böbreği temizler. Kiraz: Kolesterolü düşürür, özellikle sapları idrar söktürücüdür. Armut: Yürek - damar sağlığı, alçak kan basıncı ve fiziksel performansa iyi gelen vitaminleri barındnır. Çilek: Sigara dumanının etkilerini azaltır. Sigara içilen bir odadayken gün boyunca ağza iki çilek atılması önerilir. Sivribiber: Şişkinliği azaltmada faydalıdır. Saçlara ve cilde çok iyi gelir. |