![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]() Malzemeler, 1 Su bardağı ince bulgur 1 Su bardağı kırmızı mercimek 1,5 Yemek kaşığı tereyağı 1 Yemek kaşığı biber salçası 2 Litre su 1 Tablet et suyu 2 Diş sarımsak Hazırlanışı, Mercimek ve bulguru yıkayıp çok suyunu süzdürün. Çorba tenceresine suyu alıp içine mercimek ve bulguru ekleyin. İçine et suyu tabletini ek edin. Mercimek ve bulgur yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sarımsağın kabuklarını soyup incecik dilimleyin. Tavaya tereyağını alıp sarımsağı kavurun. Üzerine salça ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin. Salçalı karışımı çorba tenceresine ek edip karıştırın. Bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan indirin. Sonrasını biliyorsunuz Afiyet olsun. |