Forumbulteni.Com     forum  

Geri Git   Forumbulteni.Com > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 11.Nisan.2019, 21:36
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Arjantin Mutfağı

Arjantin Mutfağı ete dayalı bir mutfaktır. Arjantin dünyanın en çok sığır eti üreten ülkesidir. Bu onların tarihinden gelir. Geçmişten günümüze kadar Arjantin yerlileri hayvancılık yapmış ve ana gıda maddesi olarak da et tüketmişlerdir.

Arjantin'de yeme alışkanlığı 4 ana bölgeye göre değişkenlik gösterir. Bu değişkenlik mutfağın esas gıda maddesi olan el dışındaki gıda maddelerinde ortaya çıkar. Ayrıca Arjantin halkı İspanyol, Yahudi, Fransız, İtalyan, Alman göçmenlerinden ve yerlilerden oluşmuştur. Bu farklı kültürler doğal olarak mahalli kültürü etkilemiştir.

Kuzey Arjantin'de mutfak tahıl ve ete dayanır. Ama bu bölgede sığır eti yerine keçi eti tüketilir. Güney'de ise geniş besicilik ortamında sığır eti ve av etleri yenir. En ünlü aşçıların yetiştiği bu bölgede mutfak çok gelişmiş ve rafinedir.

Arjantinliler çok çok ekmek tüketmezler. Genelde pirinç ve patates yerler. Bunlar ekmeğin yerini almaz sadece tamamlar.

Arjantinliler tatlıyı çok severler. Tatlıları genellikle sütlü tatlılar, kremalı tatlılar ve böreklerdir. Bu tatlılarda çok reçel kullanırlar. Arjantinliler sütle hazırladıkları tatlılarına "dulce de leche" "sütlü tatlı" derler. Bu tatlılar dünyanın en lezzetli ve değişik sütlü tatlılarıdır.

Arjantinliler kendilerine özgü "yeşil çay" içerler. "Mate" denilen yeşil çay diğer çaylar gibi kaynamış sıcak su ile hazırlanır. Bu çayla ilgili felsefik bir yaklaşım da vardır. Arjantin'de bir eve misafir gittiğiniz vakit size bu çayı ikram ederler. Bu çay dostluğun ve paylaşımın simgesidir.

Arjantinlilerin dünyaca ünlü kırmızı ve ak şarapları vardır. Genelde ülke halkı yemeklerinde şarap içer.

Arjantinlilerin sabah kahvaltısı çok hafiftir. Genellikle çay, kahve, süt veya kendilerine özgü içeceklerden birini içerler. Croissant yani ay çöreği, ekmek, tereyağı ve reçel yerler. Arjantin'de en önemli iki öğün öğle yemeği ve akşam yemeğidir. Öğle ve akşam yemeklerinde çok et, pirinç, patates ve taze sebze tüketirler. Bu yemekler genellikle sütlü bir tatlı ile biter. Arjantin halkı genelde akşamüstü saat beşte de mutlaka çay içip, sandviç veya kek türü birşeyler yer.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
arjantin, mutfağı


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:56.


mersin escort alanya eskort