![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Dovğa (Azeri Çorbası)
Malzemeler: 1 tane yumurta, 1,5 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı pirinç, 3 su bardağı yoğurt, 6 su bardağı su, 1 bardak haşlanmış nohut, 1/2 demet ıspanak, 1/2 demet nane, 1/2 demet dereotu, tuz Hazırlanışı: Yumurtayı, unu, pirinci, yoğurdu bir tencerede iyice karıştırınız ve üzerine yavaş yavaş tüm suyu ek ediniz, (yoğurdun koyu ayran kıvamına gelmesi gerekiyor), sonra normal ateşte elinizi bırakmadan tahta kaşıkla kaynayıncaya kadar karıştırınız. Kaynadıktan sonra ateşini kısınız, tam haşlanmış nohudunuzu ve tuzunuzu ekleyiniz ve pişmeye bırakınız. Pirinci piştikten sonra ince kıyılmış yeşillikleri ek edip bir taşım daha kaynatınız. |