![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler:
- 2 tane patates - 300 gram ıspanak - 5 tane yumurta - Yarım demet maydanoz - Yarım çay kaşığı tuz - 1 çorba kaşığı tereyağı - 50 gram ak peynir ve kaşar peyniri- - Yarım çay bardağı sıvıyağ Yapılışı: Patatesleri yıkadıktan sora soyun. Küçük küçük küpler halinde doğrayın. Bir tavaya yağı koyun ve patatesleri kızartın. Patatesleri kızarttıktan sonra yağını süzün ve tereyağını aynı tavaya koyarak eritin. Kızattığınız patateslerin üzerine yıkadığınız ve ince şekilde doğradığınız ıspanak ve maydanozu ek edin. Yumurtaları çırptıktan sonra diğer malzemelere ekleyin. Tuzunu da attıktan sonra erittiğimiz tereyağını içine koyun. Kapağını kapatıp bir iki dakika bekleyin. Tavanın kapağını açıp ak peyniri üzerine döküp kapağı kapatın. Omleti aksi çevirerek diğer yüzünü de pişirin. Ocaktan aldıktan sonra üzerine kaşar peyniri rendesini koyun ve kapağı yine kapatıp bir kaç dakika daha bekletin. Omleti dilim dilim kestikten sonra ekmeklerin içine koyarak servis yapın. Soğuk olarak da yiyebilirsiniz. |