![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Rostbeef
Malzemeler:1 kg dana eti, 50 gr iç yağı, 10 gr un, tuz, 30 gr yağ Terbiye için: 30 gr bitkisel yağ, 10 gr şeker, 50 gr soğan, 50 gr havuç, 50 gr kereviz, 50 gr maydanoz, defne yaprağı, biber Hazırlanışı: Eti yıkayın, kemiklerinden ayırın ve kurutun. Sebzelerden terbiye hazırlayın. Bunun için sebzeleri yıkayın, temizleyin, çok küçük doğrayın, şeker ek edin, bitkisel yağ, öğütülmüş baharatlar ekleyin. Ellerinizle sebzeler suyunu bırakana kadar karıştırın. Eti mine veya kilden yapılmış bir kaseye boşaltın. Üzerine sebzeleri dökün ve soğuk bir yerde 24 saat dinlendirin. Ertesi gün eti sebzelerden arındırın. Unlayarak sıcak yağda kızartın. Daha sonra üzerine iç yağı dökerek sıcak fırında 20 dakika pişirin. Pişme sırasında iç yağı koymaya devam edin. Etlerin içi pembe renk almalı ve kesildiklerinde kırmızı su bırakmalıdır. Hazır Rostbeef'i ince dilimlere ayırın. Patates püresi ile servise sunabilirsiniz. |