![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Borş
Malzemeler: 500 gr pancar, 300 gr lahana, 100 gr havuç, maydanoz, 100 gr baş soğan, 50 gr salça veya domates sosu, 25 gr un, 50 gr margarin, 50 gr şeker, 40 ml %3 lük sirke, 50 gr yoğurt, defne yaprağı, biber, yeşillik Hazırlanışı: Lahanayı doğrayın, tencereye koyup yağ, bir az et suyu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp 1.5 - 2.5 saat kavurun. Borşun kırmızı renk alması için pancar karışımını hazırlayın. Bunun içi pancarları yıkayın, temizleyin, bir tencereye rendeleyin. Tencereye 1 litre sıcak et suyu ekleyin. Üzerine sirke ve bütün sebzeleri ek edip kaynatın. Sebzeler pişince 15-20 dakika soğutun. Arzu ederseniz borşa haşlanmış dana eti de ek edebilirsiniz. |