![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Şiş Kebap
Malzemeler:1 çorba kaşığı ince rendelenmiş taze zencefil, 1 tane kesilmiş yeşil acı biber, yarım çay kaşığı köri, 450 gr yağsız kıyma, 1 tane ince kıyılmış soğan, yarım çay kaşığı pul biber, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı toz kimyon, 1 dal kişniş yaprağı, 1 tane çırpılmış yumurta, 6 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz Hazırlanışı:Zencefil, yeşil acı biber, yarım çay kaşığı tuz ve köriyi 1-2 çorba kaşığı su ile hamur kıvamına gelinceye kadar öğüterek karıştırın. Bu karışıma et ve soğanı ekleyin; üzerine karabiber, pul biber, kimyon ve kişniş yapraklarını serpin. Yumurtayı iyice çırpın ve 1-2 çay kaşığı sıvı yağı da ek ederek iyice karışmasını sağlayın. Karışıma sosis şekilleri vererek kebap şişine geçirin. Kebabı, arada sırada yağlayıp yumuşatarak 20 dakika grilde pişirin. Kebabın güzel olması için her yanının pişmesi gerekir. Sık sık alt üst edin. Kebapları şişten çıkardıktan sonra artan yağda yavaşça çevirerek 10 dakika kadar kızartın. Sıcak olarak servis yapın. |