![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Karidesli Tayland Pilavı - (kao pad goong Tarifi)
Malzemeler * 2 su bardağı Jasmine (yasemin) pirinç * 4 aş kaşığı ayçiçeği yağı * 2 su bardağı su * 2 diş iri sarımsak, incecik kıyılmış * 200 gr dondurulmuş ayıklanmış karides (çözülmüş) * 1 havuç, küçük boy, haşlanmış küçük küpler halinde doğranmış * 2 yumurta * Tuz * 4 sap taze soğan (ince, körpe) ince ince doğranmış * 1 tane kırmızı dolmalık biber küçük küpler şeklinde doğranmış * 2 tane yeşil sivri biber, ince ince doğranmış * 1 tane kırmızı sivri biber ince ince doğranmış Yapılışı Pirinci süzgeç içinde akan suyla iyice yıkayın, ılık suya biraz tuz ekleyip 20-30 dakika bekletin, su ve tuz eklediğiniz tencerede normal pilav gibi piştikten sonra soğumaya bırakın. Yumurtaları biraz tuzla çırpın, tercihen yapışmaz yüzeyli wok veya geniş bir tava içinde iyice kızdırdığınız bir kaşık yağ ile ince bir omlet halinde pişirin, bir kesme tahtasına alın, soğutun, ince ince kıyın. Kalan yağı tavaya dökün iyice kızdırın, soğanı, biberleri, sarımsağı bir dakika kadar karıştırarak kavurun. Karidesleri ekleyin, 2 dakika kadar karıştırarak pişirin. Pirinci, havucu ve kıyılmış omleti ekleyin, biraz tuz ek edin, tüm malzemelerle beraber 2 dakika kadar sürekli karıştırarak kızartın, işte servise hazır! Arzunuza göre toz ya da pul kırmızıbiber, kıyılmış maydanoz, dereotu ek edebilirsiniz. |