![]() |
![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Rumeli Büryan Pilavı ( 8 Kişilik )
Gerekli Malzemeler: 15 kg. koyun eti 3 su bardağı pirinç 1 tane orta boy soğan 2 tane büyük boy domates 55 su bardağı et suyu Yarım su bardağı sıvı yağ Tuz Hazırlanışı: İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ek edip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın. Sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kabukları soyulup küp şeklinde doğranmış domatesi ek edin. Soğana yıkayıp süzdüğünüz pirinci ek edin. Sürekli karıştırarak kavurun. Pirinci orta büyüklükte ısıya dayanıklı bir cam tepsiye yayın. Üzerine haşlanmış eti yerleştirin. Sıcak et suyunu ve tuzu ek edin. Etli pilavı önceden 200 radde ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. |