![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Brüksellahanalı pilav
KAÇ KİŞİLİK: 6 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 20 dk Malzemeler: 3 su bardağı pirinç 2 çorba kaşığı arpa şehriye 50 gr margarin 2 çorba kaşığı zeytinyağı 300 gr brüksellahanası 1 kahve fincanı konserve mısır 5 su bardağı et suyu Tuz karabiber Hazırlanışı: * Pirinci yıkayıp süzün ve ılık su ile ıslatıp 20 dakika bekletin. Birkaç kez yıkayıp süzün. Brüksellahanaların dış yapraklarını soyup yıkayın ve sap kısımlarını kesin. * Bir tencerede margarini eritip arpa şehriyeyi kavurun. Süzülmüş pirinci ve zeytinyağını ek edip karıştırarak 1-2 dakika kadar kavurun. Brüksellahanalarını ve et suyunu ek edin. Mısır tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. * Tencerenin kapağını kapatıp pirinç suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. 10 dakika kadar dinlendirin. Tahta kaşıkla harmanlayıp sıcak olarak servis yapın. Pilavlarınızı renklendirin Izgara et köfte tavuk gibi her türlü etin yanına pilav yakışır. Pilavınızı bezelye brokoli havuç patates pancar gibi sebzelerle renklendirebilirsiniz. Dilediğiniz sebzeyi veya sebzeleri temizleyip küçük küçük doğrayın. Biraz sıvıyağda soteleyip yıkanmış pirinci ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Suyunu ek edip pişirin. |