![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler:
1 kuzu kol 500 gr. arpa şehriye 1 çorba k. domates salçası 2 soğan 4 diş sarımsak 2 domates 3 biber 1 tatlı k. adet karabiber 2 defne yaprağı mısırözü yağı tuz su Hazırlanışı: 1 adet kuzu kolu parçalara bölün.Tencereye sıvıyağı alın ve üzerine parçalanmış olan kuz kolu ek edin.2adet soğanı iri olarak kesin.Tenceredeki etlerin üzerine soğanları ek edin.Üzerine adet karabiber sarımsakları ek edin.Daha sonra tencereye 1 çorba kaşığı domates salçası ek edin ve karıştırın.Daha sonra etlerin üzerine sıcak su ek edin ve etleri pişirmeye devam edin. Başka bir tencereye sıvıyağı alın.Üzerine 500 gr.arpa şehriye ek edin ve arpa şehriyeyi kavurun. Geniş bir fırın tepsisine kavrulan arpa şehriyeyi ek edin.Fırın tepsisine kavrulan şehriyeyi güzelce yayın.Arpa şehriyenin üzerine kuzu kolları ek edin.Üzerine iri kesilmiş domatesleri ve biberleri ek edin.Ankara tavasını önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında pişirin |