Forumbulteni.Com     forum  

Geri Git   Forumbulteni.Com > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 11.Nisan.2019, 21:39
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Rezeneli Sebzeli Kuzu

Rezeneli Sebzeli Kuzu



Malzemeler:
6 parça kuzu eti (tercihen bonfileden; her biri yaklaşık 150 g bütün yağları alınmış)
850 g patates (kabukları soyulup ince dilimlenmiş)
8 cl ( 1/3 su bardağı) süt (tercihen yarım yağlı)
400 g kabak (kazınıp ince dilimlenmiş)
850 g kök rezene (ayıklanıp ince dilimleniniş; ayıklanan parçaların 2 tatlı kaşığı kıyılarak saklanmış)
1/4 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı hintcevizi rendesi
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
20 g eritilmiş margarin
3 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
limon dilimleri(süsleme için)
birkaç rezene dalı (süsleme için)

Hazırlanışı:
Önce fırınınızı 220 °C'a ısıtın. Patates dilimlerini bir süzgece koyup akar su altında yıkadıktan sonra süzdürerek kâğıt mutfak havlusu arasında kurulayın. Sütün yarısını 175 l'lik (7 su bardağı) bir fırın kabına boşaltıp kabın dibine sırayla patates dilimlerinin 1 /3'ü kabak dilimlerinin yarısı ve dilimlenmiş rezenelerin yansını üst üste tabakalar halinde dizin.Üstüne tuzun 1 /3'ü hintce-vizi rendesinin yarısı ve karabiberlerin yarısını serpin. Kalan patates dilimlerinin yarısı kalan kabak dilimleri ve kalan dilimlenmiş rezeneleri döşeyip kalan sütü boşaltarak kalan tuzun yarısı kalan hintcevizi rendesi ve kalan karabiberin yarısını serpin. En üste kalan patates dilimlerini döşeyip.üstlerine erimiş margarini fırçayla sürün. Kabın üstünü alüminyum folyoyla örtüp fırına vererek 30 dakika pişirin. Bu arada kalan tuz kalan karabiber ve limon kabuğu rendesini bir kâsede karıştırıp karışımı etlerin her iki yüzlerine sürün. Sonra etlerin iki uçlarını bitiştirerek yuvarlak bir biçim verip birer kürdanla tutturarak biçimlerini korumalarını sağlayın. Ayırmış olduğunuz kıyılmış rezene parçalarını etlerin birleşme çizgisine sokun.
Kabı fırından alıp alüminyum folyoyu atın. Etleri kaptaki sebze tabakalarının üstüne yan yana dizip kabı yeniden fırına vererek etleri üstü açık olarak 20 dakika (çok pişmiş istiyorsanız 30 dakika) pişirin. Kabı fırından alıp etlerin kürdanlarını çıkararak her birini ısıtılmış bir düz tabağa yerleştirin. Sebze tabakalarını 6 eşit parçaya kesip tabaklara bölüştürdükten sonra limon dilimleri ve rezene dallarıyla süsleyerek servis yapın.
Not: Bu tarifte istenirse patates dilimleri yerine yerelması dilimleri kullanılabilir
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
kuzu, rezeneli, sebzeli


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:07.


mersin escort alanya eskort