Forumbulteni.Com     forum  

Geri Git   Forumbulteni.Com > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 11.Nisan.2019, 21:39
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Patatesli Kuzu Güveci

Patatesli Kuzu Güveci



Malzemeler:
500 g kuzu eti (bütün yağları alınıp iki bıçakla kıyma haline getirilmiş)
650 g patates (kabukları soyulup dilimlenmiş)
350 g havuç (kazınıp dilimlenmiş)
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 iri soğan (kabuğu soyulup 2'ye kesilerek ince dilimlenmiş)
20 g (3 çorba kaşığı) un
15 cl. (1/2 su bardağı) tuzsuz et suyu
1/4 tatlı kaşığı karabiber (taze çekilmiş)
1/4 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)

Hazırlanışı:
Patates dilimleri ve havuç dilimlerini bir fırın kabına yerleştirip üstlerine 6 çorba kaşığı soğuk su gezdirin. Kabın üstünü plastik filmle örtüp (buharın çıkması için bir kenarını aralık bırakın) fırına vererek sebzeleri % 100 ısıtılmış fırında yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin (her 5 dakikada bir karıştırın). Kabı fırından alıp bir kenara bırakın.
Bu arada başka bir fırın kabını fırında kızdırıp kızınca fırından alarak içine ayçiçek yağı ve soğanları koyun. Sonra üstünü plastik filmle kapatıp yeniden fırına vererek soğanları % 100 ısıtılmış fırında yumuşayıncaya kadar (2 - 3 dakika) pişirin. Kabı fırından alıp kıymayı ko***** üstünü örtmeden yeniden fırına verin ve kıymayı % 100 ısıtılmış fırında 2 dakika (her 30 saniyede bir çatalla karıştırın) pişirin. Unu serpip et suyunu katarak 3 dakika daha pişirin (her dakikada bir karıştırın). Kabı fırından alıp karabiberin yarısı tuzun yarısı ve maydanozları serptikten sonra kıymalı karışımı yaklaşık 10 cm derinlikte bir güvece aktarın.
Öbür kapta beklettiğiniz havuç ve patatesleri kabın dibine bıraktıkları suyla (bırakmışlarsa) beraber blendır kabına aktarıp püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın. Püreye kalan tuz ve kalan karabiberi serpip karıştırdıktan sonra güveçteki kıymalı karışımın üstüne düzgün bir tabaka halinde döşeyin. Tabakanın üstünü spatulayla düzeltip güveci fırına vererek % 100 ısıtılmış fırında 15 dakika (her 5 dakikada bir güveci olduğu yerde 1/4 oranında çevirin) pişirin. Güveci fırından alıp bekletmeden servis yapın.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
güveci, kuzu, patatesli


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:29.


mersin escort alanya eskort