![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
500 gr kemiksiz tavuk eti (tercihen kalça eti)
1 kase doğranmış kültür mantarı 1 tane domates kırmızı biber karabiber 2 diş sarımsak 6 tane milföy hamuru Üzerine sürmek için yumurta sarısı Hazırlanışı: Tavuk etini iri parçalar halinde doğrayıp teflon tavaya alıyoruz. Üzerine doğranmış mantarları ekleyerek suyunu salmasını bekletiyoruz. Tavuk ve mantarlar kendi sularında pişeceği için yağ eklemeye gerek yoktur. Tahta bir kaşık ile karıştırıp bütün tavukların rengi değişinceye kadar soteliyoruz. Üzerine kabuğu soyulmuş ve küp küp kesilmiş domatesi ekliyoruz. Tuz ve baharatlarla beraber ortadan kestiğimiz sarımsakları da ek ettikten sonra ocağı kapatıyoruz.Milföy hamurlarını dolaptan çıkarıp çözülmelerini bekliyoruz. Oklava ile hamurları biraz incelttikten sonra biraz soğumuş olan iç malzememizden birkaç kaşık alıp milföyün ortasına yerleştiriyoruz. Hamuru istediğimiz şekilde kapatıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürerek hamurların üzeri kızarıncaya kadar 180 radde fırında pişiriyoruz. Not: Hamurları dilediğiniz şekilde kapatabilirsiniz. Örneğin fotoğraftaki gibi kenarlarını kesip örgü şeklinde kapatabilirsiniz ya da hamurun bir kanadını diğeri üzerine kapatıp bıçakla çizikler atabilirsiniz. Milföyü oklava ile hafif büyüttükten sonra yukarıdaki şekilde kesip ortasına iç malzemesini koyuyoruz. Kestiğimiz parçaları ortada birleştirip örgü şekli vermiş oluyoruz. |