![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler:
3 kahve fincanı un 5 kahve fincanı tozşeker 1 çorba kaşığı pudraşeker 6 yumurta 1 paket vanilya 1 limon 1 tatli kaşığı tereyağı TARİFİ: 6 yumurta porselen veya cam bir kâseye konur. Başka bir kâseye de yumurta sarıları alınır. Yumurta sarıları ile tozşeker iyice çırpılır. Çırpmaya ara vermeden elenmiş un azar azar katılarak karışıma iyice yedirilir. Yumurta akları ile bir tutam tuz çırpılarak köpük haline getirilir; unlu yumurta karışımına kaşık kaşık dökülüp yavaş yavaş karıştırılarak yedirilir. Karıştırmaya ara vermeden rendelenmiş limon kabugu ile vanilya ek edilir ve karışım 15 cm çapında düz agızlı sıkma torbasına veya pasta enjektörüne konur. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serilir. Sıkma torbasıyla yağlı kâğıdın üzerine 7 cm uzunlugunda ve ortası biraz dar hamurlar sıkılır. Aralarinda ara bırakılarak tepsiye sıkılan hamurlar 175°C ısıtılmış fırında 10-15 dakika kadar pişirilir. Kurabiyeler pişince tepsi fırından çıkarılır soğumaya bırakılır. Kurabiyeler ılınınca bıçakla parçalanmadan kâğıttan ayrılarak alınır. Üzerine pudraşeker serpilir. Iyice soğuduktan sonra servis yapilır. |