![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler:
1 kilo fasulye 2 tane soğan 3 tane domates 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı şeker Yeteri kadar tuz 2 su bardağı sıcak su Pişirme kağıdı Hazırlanışı: Fasulyelerin kılçık kısımlarını temizleyin. Bol suyla yıkayın. Sıvı yağı ince doğranmış soğanla beraber ateşe koyun. Soğanlar sararınca domateslerin iki tanesini küp şeklinde doğrayıp soğanlara ekleyin. Tuz ve şeker ek edip ocaktan alın. Tencerenin ortasına domatesi koyun. Çevresine bir sıra fasulye dizin. Üzerine birkaç kaşık soğanlı karışım gezdirin. Tekrar fasulye dizin. Fasulyeler bitince üzerine 2 bardak sıcak su dökün. Üzerine parşömen kağıdı (pişirme kağıdı) koyup kapağını kapatın. Yumuşayıncaya kadar pişirin. Tenceresinde soğutup servis tabağına aksi çevirin. |