![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler:
5 tane patates 150 gr.kıyma 2 aş kaşığı pirinç 1 tane soğan 2 tane sivribiber 1 tane domates 2 aş kaşığı zeytinyağı 1 aş kaşığı salça 15 su bardağı su 1 su bardağı sıvıyağ (kızartmak için) tuz- karabiber- pulbiber- kekik Yapılışı: Patateslerin kabuğunu soymadan önce baş kısmından kabak oyacağı yada bir kaşık yardımıyla içini oyun sonra kabuklarını soyun ve sıvıyağda hafif kızartın. (annem kabuklarını soymadan içini oymak daha basit oluyor dedi) İçi için; kıyma pirinç zeytinyağı yemeklik doğranmış soğan biber domates ve baharatları karıştırın ve patateslerin içlerine doldurun. Bir tencereye patatesleri dizin ve suyla karıştırdığınız salçayı ekleyip pişirin. |