![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
1 Demet dereotu
75 gr. yalın yağ 15 Çorba kaşığı un 25 gr. patates 1 litre et suyu 75 gr. margarin 75 gr. soğan 75 gr. ekşi krema 3 Demet taze soğan 1 Demet kuz kulağı (bulunduğu takdirde) Soğanı ayıklayınız ince gözlü rende ile rendeleyiniz sana yağında pembeleştiriniz.. Ayıklanmış ve yıkanmış kuzukulağı taze soğan dereotu maydonoz hepsini beraberce makinada çekiniz veya çok ince kıyınız kavurduğunuz soğana ilâve ediniz. Hepsini beraberce kavurunuz et suyu ilâve ediniz tuz atınız. Haşlanmış ve küçük kuşbaşı doğranmış patatesleri ayrı bir kap içinde biraz su ile eziniz ve kaynayan çorbaya ilâve ediniz. Bir taşım kaynatınız ateşten alınız. Masaya alınacağı vakit ekşi krema ile servis ediniz. |