![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler:
20-25 tane kabak çiçeği 15 çay bardağı pirinç yarım çay bardağı pilavlık bulgur 3 tane küçük küçük doğranmış kuru soğan bir miktar maydanoz 2 tatlı kaşığı kuru nane 100 gram kıyma bir çay bardağı zeytinyağı bir tatlı kaşığı tuz bir tatlı kaşığı domates salçası. Hazırlanması: Malzemeleri çiğ olarak karıştırın. Kabak çiçeklerini yıkayıp ortalarındaki tohum kısmını ve sap kısmındaki minik iğneleri koparın. Her kabak çiçeğinin içine bir tatlı kaşığı hazırladığımız iç malzemeden koyup ağzını sıkıca kapatarak tencereye yan yana dizin. Üzerine yarısına istikbal kadar kaynamış su koyup bir tabak kapatın. Orta hararetli ateşte pişirin. Arzuya göre sarımsaklı yoğurtla servis yapın. |