![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
malzemeler:
4 kırmızı dolmalık biber 4 5 dal maydanoz yarım çay kaşığı kimyon tohumu 1.5 çay bardağı sıvıyağ 2 3 dal adaçayı 3 çay bardağı arpa şehriye 5 çay bardağı sıcak su 1 çorba kaşığı kuru üzüm 100 gram beyazpeynir tuz karabiber süslemek için kiraz domates roka yaprağı ve maydanoz yapılışı: biberlerin üst kısımlarını kapak şeklinde kesip çekirdeklerini temizleyin. maydanozu kıyın. şehriye adaçayı ve kimyon tohumlarını 1 bardak sıvıyağda kavurun. sıcak su kuru üzüm tuz ve karabiber ekleyip pişirin. ocaktan alıp 5 10 dakika dinlendirin. peyniri küp küp kesin. maydanozu ekleyip harmanlayın. karışımı şehriyeye ekleyip harmanlayın. biberlerin üzerine fırçayla kalan sıvıyağı sürün. fırında 10 dakika közleyin. şehri yeli karışımı biberlerin içine paylaştırıp kapakları üzerlerine yerleştirin. kiraz |