![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
malzemeleri
* 4 tane kabak * Yarım kilogram mantar * Yarım kilogram domates * 3 çorba kaşığı un * 2 çorba kaşığı tereyağı * Rendelenmiş küçük bir hindistan cevizi * 1-2 dilim limon * İnce kıyılmış maydanoz Mantarlı kabak dolması tarifi 1. Kabakları yıkadıktan sonra soymadan uzunlamasına ikiye bölün. 2. Bir çorba kaşığı tereyağı veya sıvı yağ ile hafif ateşte buğuda pişirin. 3. Bu arada ayrı bir kabın içinde bir kaşık yağ ve unla beşamel sosu hazırlayın. 4. Öte yandan temizleyip kıydığınız mantarları 1-2 dilim limonla ve bir çorba kaşığı suyla harlı ateşte pişirin. 5. Ateşten çekilen mantara rendelenmiş küçük hindistan cevizini ve beşamel sosu ek edin. 6. Kabaklar yumuşayınca (ezilecek hale gelmemeli) içlerini oyup beşamelli mantarlı sosla doldurun. 7. Bir servis tabağını doğranmış domatesle süsleyin. Üzerlerine mantarlı kabakları yerleştirip servise geçin. |