![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
MALZEMELER
1/2 kg. yer elması 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1/2 limon suyu 1 tane kuru soğan 3 diş sarımsak 1 tane havuç Tuz dereotu Bir kasede limonlu su hazırlayın ve yerelmalarını soyarak bu suya atın. Limonlu su yerelmalarının kararmasını önleyecektir. Soğanı ve sarısağı ince ince kıyın havucu dilimleyin hepsini zeytinyağında bir süre kavurun. Limonlu suda bekleyen yerelmalarını yıkayın ve irice doğrayın ve bir tencereye koyun. Limon suyunu da ekleyip sonra kapağı kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Kendi suyu yeterli gelmezse yarım çay bardağı su ekleyebilirsiniz. Tuzunu ekleyin pirinçler piştiğinde ocaktan alın. Üzerine dereotu serperek ılık olarak servis yapın. |