![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Ayvalı Kereviz tarifi
için Malzemeler : * 3 tane ayva * 1kg. kereviz * 3-4 tane havuç * yarım çay bardağı limon * yarım çay bardağı pekmez * 2 tatlı kşaığı un * 1 çay bardağı zeytinyağı ve ya ayçiçek yağı * 1 bardak su * 3 diş sarmısak * orta boy 1 tane soğan * yeterince tuz tuz * yarım demet maydanoz Ayvalı Kereviz yemeğinin hazırlanışı: Öncelikle ayvaları alıpiyice yıkadıktan sonra kabuğunu soymadan ( yuvarlak biçimde ) dilim dilim keserek tencerenin dibine düzgünce dizilir.Daha sonra havuçarın kabuğunu soyarak küp küp keserekdoğranmış olan soğan3 diş sarmısak ve yuvarlak biçimde kestiğimiz kerevizlerde tencereye konur. Boş bir kabın içinde 2 tatlı kaşığı unyarım çay bardağı pekmez ve limon suyu ile beraber bir çay bardağı kadar zeytinyağı veya ayçiçek yağı ile beraber çırpılaraktencereye dizdiğimiz sebzelerin üzerinden gezdirerek boşaltılır. Kısık ateşte sebzelerimiz yumuşayıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra bir servis tabağına alınarak maydanoz ile süslenerek servis edilir. |