![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Havuçlu Kabaklı Meze Tarifi - Havuçlu Kabaklı Meze Nasıl Yapılır - Havuçlu Kabaklı Meze Malzemeleri
Havuçlu Kabaklı Meze Malzemeler 2 tane orta boy kabak 2adet orta boy havuç 3-4 kaşık sıvı yağ 5-6 kaşık süzme yoğurt ½ çay bardağı dövülmüş ceviz 2 diş sarımsak Tuz Süslemek için maydanoz Hazırlanışı Kabak ve havuçlarımızı tıraşlayarak kabuklarını ayıklayalım. Ayrı ayrı rendeleyelim, orta boy tavaya sıvıyağımızı alalım,kabaklarımızı hafif ateşte kavuralım,kabak su salacaktır.Suyunu hafif çekince havuçlarımızı ekleyelim.Beraber kavuralım(3-5 dk) Malzememizi soğutalım. Kabak ve havuçlar soğurken, süzme yoğurdumuzu derince bir kaba alın, ezilmiş sarımsak ,su ve tuz ile koyu kıvamda yoğurdunuzu ezin.(asla çok su eklemeyin,eklenecek sebzeler yoğurdunuzu zaten yumuşatacaktır) Sebzelerinizi ve dövülmüş cevizinizi yoğurda ekleyerek tüm malzemenizi karıştırın. Servis tabağına alarak 1 saat buzdolabında bekletin. Maydanoz ile süsleyin Afiyet Olsun |