![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Renkli Meze
Renkli Meze Tarifi - Renkli Meze Nasıl Yapılır - Renkli Meze Malzemeleri Malzemeler 1 Tane orta boy patates 2 tane orta boy havuç 1 tane büyük boy etli yeşil biber 1 tane büyük boy etli kırmızı biber 1,5 su bardağı koyu kıvamda süzme yoğurt 2 diş sarımsak sıvı yağ Tuz Hazırlanışı Patatesimizi soyalım,havuçları traşlayalım.Kibrit çöpü kalınlığından biraz kalın doğrayalım.(Bu iş için robotların çeşitli bıçakları var ,ben rendemin değişebilen aparatını kullanıyorum). Biberlerimizin içini temizleyelim.2-3 mm kalınlığında tahta üzerinde jülyen keselim. Kızartma sırası ile patates,havuç ve biberleri sıra ile kızartıp,ayrı ayrı kaplara alalım.Koyu kıvamlı yoğurdumuza ezilmiş sarımsak ve tuz ekleyelim.İyice karıştırdığımız yoğurdu sıkma poşetimize dolduralım. Servis kabınıza sıra ile sebzeleri karıştırmadan, aralıkla dizelim.Sıkma poşetinize aldığınız sarımsaklı yoğurdunuzla araları doldurun. Tarif 4 kişiliktir. Afiyet olsun. |