![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler
3 tane hazır yufka Yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek 2 tane yumurta Yarım su bardağı süt 10 aş kaşığı sıvı yağ 2 orta boy kuru soğan 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Yemegin Yapilisi Önce içini hazırlayın. İnce doğranmış soğanı 5 aş kaşığı sıvı yağda pembeleştirerek haşlanmış mercimek tuz ve siyah biberi ekleyip 2-3 dakika pişirince içi hazır hale gelmiş olur. Bu aşamadan sonra yufkaların arasına sürmek için harcı da hazırlayın. Yumurtaların birinin sarısını daha sonra böreğin üzerine sürmek için ayırıp kalanları çırpıp süt ve 5 aş kaşığı sıvı yağ ile karıştırın. Yufkaların arasına bu harcı sürerek üst üste koyduktan sonra üçgen şekilli 12 parçaya bölün. Mercimekli içi koyun ve kenarlarını kapatıp tomar halinde sarın. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek fırında 30 dakika kadar pişirin. Servise sunun. AFIYET OLSUN... |