![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]() Keklik Dolması Malzemeler 2 tane temizlenmiş kemiksiz keklik 100 gram tavuk kıyması 30 gram Bizim Mutfak Teremyağ 2 çorba kaşığı Altın Hasat Riviera Zeytinyağı Tuz karabiber 4-5 tane arpacık soğan 4-5 tane sarımsak 10 gram antep fıstığı içi 3-4 tane kuru kayısı 3-4 tane hurma 3-4 tane kuru erik bir kaç tane yıldız anason 1 tutam toz tarçın Hazırlanışı Hurmaların çekirdeklerini temizleyin. Fıstıkları küçük küçük doğrayın. Tavuk kıymasını çukur bir kaba alın. Doğranmış fıstıklar hurmalar bir tutam tarçın kayısılar tuz karabiber ve kuru erikleri ek ederek karıştırın. Harcı temizlenmiş kekliklerin içine yerleştirip yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika kadar pişirin. Temizlenmiş arpacık soğanlar kıyılmış sarımsaklar ve zeytinyağını karıştırıp güveç kabına aktarın. Yarım saat fırında pişirdikten sonra pişen keklikle beraber servis yapın. |