![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Lebeniye çorbası
» Yapılışı Malzeme 500 gr. parça et 1 su bardağı nohut 500 gr. süzme yoğurt 2 yumurta 100 gr. un 250 gr. pirinç 125 gr. margarin 1,5 tatlı kaşığı nane yeterince su Tarifi Bir gece önceden ıslatılmış olan nohut ve et tencereye konur. Üzerine biraz su ve tuz konarak kaynamaya bırakılır. Kaynamaya yakın üzerinde biriken köpükleri alınır, et ve nohut pişinceye kadar kaynatılır. Et ve nohut pişince içine pirinci ek edilir, pirinçler iyice açılınca ateşten alınır. Diğer taraftan süzme yoğurda yumurta ve un ek edilerek kısık ateş üzerinde iyice karıştırılır. Yoğurt ısınınca içine diğer tenceredeki malzemeler boşaltılır. Çorba iyice özleşinceye kadar pişirilir. Bir tavada yağ iyice kızdırılır, nane ile karıştırılarak yemeğin üzerine dökülür. |